Antikken i perspektiv

Balder Bok

Pegasus latin

Einar Weidemann, Turid Petersen

Pegasus er et digitalt læremiddel i latin beregnet for den videregående skolen og tilrettelaget etter Læreplan i antikkens språk og kultur - programfag for studiespesialisering (ASK1-02). Verket består av fire deler, Pegasus 1 og 2 (latinske tekster og oppgaver) og Remedium Grammaticum (forkortet RG, grammatiske kommentarer) 1 og 2.

I Pegasus har vi tatt sikte på at læremidlet skal være mest mulig selvinstruerende, og det kan derfor også være nyttig for dem som ønsker å lære dette språket på egenhånd.

Pegasus 1 og RG 1 utgjør grunnkurset. Hensikten er at du skal få anledning til å begynne fra «scratch.» Derfor forventes det ingen forkunnskaper. Pegasus 1 har forholdsvis korte tekster og komplette ordlister. For hvert kapittel er det glosetester og øvingsoppgaver i analyse og oversettelse, halvt- eller helt interaktive. Vedlagt er også dataspillet Drillat, hvor du kan øve deg på bøyningsmønstre og syntaktiske utfyllingsoppgaver. På denne måten kan du sjekke om du har lært det du skal etter gjennomgåelse av hvert kapittel.

Pegasus 2 og RG 2 utgjør den neste fasen i dette kurset, som fører fram til eksamen i latin for videregående skole. I Pegasus 2 er det både adapterte og originale latinske tekster med forskjellig vanskelighetsgrad. I RG 2 har vi prøvd å samle mest mulig stoff som kan være nyttig, nødvendig og interessant når det gjelder grammatikk og språklære for elever i den videregående skolen. Orddanningslære er et emne som er viet mye oppmerksomhet.

Verket utgis av Tell forlag.

NB! Nå fungerer alle analyseprogrammene slik de skal, bortsett fra oppgave nr. 8 i kapittel 20. Det arbeides med saken.

Nyeste kommentarer

11.12 | 19:45

JJeg har hørt at Nina Weidemann Ansteinson ble drept av et flyangr...

11.12 | 16:59

Hei Einar, driver akkurat nå med nett-surfing, og kom via Audun Dybdahl, ti...